Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Visbouillon
Een klassieke, lichte bouillon op basis van visgraten en -koppen. Onmisbaar voor verfijnde visgerechten en sauzen zoals een visvelouté.
Total Time:
1
hour
hour
Course:
Main course, Soup, Starter
Cuisine:
French
Keyword:
broth, fumet, fish
Servings:
2
l
Calories:
35
kcal
Ingredients
1x
2x
3x
▢
1
kg
visgraten en -koppen van witvis
(geen zalm of tonijn, liever tong, tarbot, kabeljauw, …)
▢
2
uien
(grof gesneden)
▢
2
stengels
selder
(grof gesneden)
▢
1
prei
(wit, grof gesneden)
▢
2
wortelen
(grof gesneden)
▢
1
bouquet garni
(klassiek: laurier, tijm, peterseliestelen, eventueel preigroen samengebonden)
▢
2
dl
wijn
(droge witte)
▢
2,5
liter
water
(koud )
▢
6
peperbolletjes
(zwarte )
▢
zout
(naar smaak)
Instructions
Spoel de visgraten en -koppen grondig onder koud water om bloedresten te verwijderen.
Smelt een klontje boter in een grote kookpot en stoof ui, selder, prei en wortel kort aan (niet kleuren).
Voeg de visgraten en -koppen toe en laat even mee stoven.
Blus met de witte wijn en laat 2 minuten doorkoken zodat de alcohol verdampt.
Voeg koud water toe tot alles net onder staat (ca. 2,5 l).
Breng langzaam aan de kook en schuim het oppervlak af.
Voeg het bouquet garni en de peperbolletjes toe.
Laat ± 20–25 minuten zachtjes trekken, zonder hard te koken.
Zeef de bouillon door een fijne zeef of neteldoek.
Proef en breng licht op smaak met zout. Gebruik onmiddellijk of laat afkoelen en vries in porties in.
Voedingswaarden
Serving:
250
ml
|
Calories:
35
kcal
|
Carbohydrates:
1
g
|
Protein:
6
g
|
Fat:
0.5
g
Recepten met visbouillon
Fish broth
Fish skinout sauce