Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Pita Huys Special
Een Grieks geïnspireerde pita-schotel bomvol frisse en smakelijke ingrediënten - Proef de mediterrane flair met elke hap van deze heerlijke pita, gevuld met knapperige groenten en een romige tzatziki-saus
Total Time:
1
hour
hour
30
minutes
minutes
Course:
Main course
Cuisine:
Middle East
Keyword:
Pita, dish
Servings:
4
Calories:
1050
kcal
Ingredients
1x
2x
3x
▢
4
pita broodjes
▢
1000
g
pitavlees
▢
1
ijsbergsla
(fijngesneden)
▢
10
kerstomaten
(gehalveerd)
▢
200
g
feta kaas
(verkruimeld)
▢
1/2
kopje
mais
▢
2
wortelen
(geraspt)
▢
1
rode ui
(dun gesneden)
▢
4
portie's
tzatziki
Instructions
Tzatziki
Ontdek ons recept voor
4 portie's tzatziki
Bord opmaken:
Begin met een bedje van ijsbergsla op elk bord, gekruid met peper en zout.
Leg de gehalveerde kerstomaten, blokjes feta en rode ui bovenop de sla, en bestrooi met wat oregano voor extra smaak.
Plaats de geraspte wortels aan de linkerkant van het bord.
Schep de tzatziki-saus aan de rechterkant van het bord.
Leg de mais in het midden tussen de wortels en de tzatziki-saus.
Leg het gebakken pitavlees vooraan op het bord.
Serveer met een getoast pita broodje aan de zijkant.
Nodig iedereen uit om hun eigen pita te vullen en te genieten van de Pita Huys Special!
Vlees en brood
Bak het pitavlees in een hete pan tot het gaar en licht knapperig is. Het vlees heeft genoeg eigen vet, dus extra olie is niet nodig.
Toast de pita broodjes in een broodrooster tot ze warm en licht knapperig zijn.
Voedingswaarden
Calories:
1050
kcal
Extra
Groene pepers