Ga terug Email Link
+ servings

Tomaat Garnaal

Een klassiek Belgisch voorgerecht met frisse smaken en een vleugje luxe, perfect voor elke gelegenheid.
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: Tomaat ganraal
Porties: 4
calorieën: 450kcal

Ingrediënten
 

  • 4 tomaten (grote )
  • 200 g Noordzeegarnalen (grijze )
  • 100 g sla (gemengde bijv. veldsla, rucola)
  • 6 eieren (hardgekookte, gehalveerd)
  • 12 sneetjes gerookte zalm (opgerold)
  • 4 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • Peterselie (fijngehakt, voor garnering)

Instructies

Tomaten voorbereiden:

  • Snijd de steelkant van de tomaten af. Optioneel kan je de steelaanzet met een klein mesje verwijderen.
  • Hol de tomaten voorzichtig uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees voor een ander gerecht, bvb een tomaten soep.
  • Bestrooi de binnenkant van de tomaten met een beetje zout en zet ze ondersteboven om uit te lekken.

Tomaten vullen:

  • Meng de mayonaise, citroensap, peterselie, peper en zout in een kom.
  • Voeg de grijze garnalen toe aan het mengsel en meng voorzichtig.
  • Vul elke uitgeholde tomaat met het garnalenmengsel tot de rand.

Presentatie:

  • Verdeel de gemengde sla over vier borden.
  • Plaats een gevulde tomaat in het midden van elke sla bed.
  • Leg drie halve hardgekookte eieren rondom elke tomaat.
  • Voeg drie opgerolde sneetjes gerookte zalm toe aan elk bord.
  • Serveer direct, eventueel met een stukje stokbrood of toast.

Voedingswaarden

Calories: 450kcal

Bemerkingen:

  • Zorg ervoor dat de garnalen goed gekoeld zijn voor het beste resultaat.
  • Vervang de gerookte zalm door gerookte forel voor een andere smaak.
  • Verse kruiden zoals dille of bieslook kunnen de smaak verder verrijken.
  • Voor een modernere twist kun je avocadoblokjes of guacamole toevoegen aan de vulling.
QR Code linking back to recipe