Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Salade van tomaat, komkommer en feta
Een frisse mediterrane salade waarin tomaat, komkommer en feta samensmelten tot een perfect bijgerecht. De oregano geeft een kruidige toets die alles mooi samenbrengt.
Totale tijd:
30
minuten
minuten
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Mediterraans
Trefwoord:
feta, komkommer, tomaat
Servings:
4
Calories:
185
kcal
Materiaal
▢
mengkom
▢
snijplank
▢
mes
▢
lepel of tang
om te mengen - op te scheppen
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
4
tomaten
▢
1
komkommer
▢
150
g
feta
▢
1
el
olijfolie
(extra vierge)
▢
1
tl
witte wijnazijn
(of citroensap)
▢
1
tl
oregano
(gedroogde )
▢
Peper
(naar smaak)
▢
Zout
(naar smaak (feta is al zout))
Instructies
Was de tomaten en snijd ze kwartes. Verwijder het binnenste en versnij in blokjes.
Was de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes
Snij de fetal in blokjes en verspreid over de groenten.
Meng in een kommetje de olijfolie met de azijn of het citroensap en de oregano.
Breng op smaak met peper en een beetje zout.
Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig.
Werk af met verse kruiden indien gewenst.
Optioneel
Meng met wat sla
Voedingswaarden
Serving:
1
portie
|
Calories:
185
kcal
|
Koolhydraten:
5
g
|
Protein:
8
g
|
Fat:
15
g
|
Saturated Fat:
6
g
|
Trans Fat:
1
g
|
Fiber:
1.5
g
💡
Tips
Voeg enkele zwarte olijven toe voor een authentieke Griekse toets.
Serveer goed gekoeld als bijgerecht bij gegrilde kip, lam of vis.
Laat de salade enkele minuten trekken zodat de smaken goed mengen.