Pralines met advocaat
Elegant en Rijk: Advocaat Pralines voor een Luxueuze Ervaring
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: belgische chocolade, chocolade, ganache, pralines
Servings: 144 stuks
Calories: 47kcal
Mouleren
Vul met elke soort chocolade 2 vormen. Verwijder overtollige chocolade met het paletmes.
Leg een 15-tal seconden op de triltafel zodanig dat resterende luchtbellen verdwijnen.
Draai om en laat een 5-tal seconden uitlekken.
Verwijder de overtollige chocolade met een paletmes.
Zet de mal rechtop op een keukenpapier gedurende een 10-tal minuten
Verwijder daarna met behulp van een paletmes de overtollige chocolade.
Vulling
In de keukenrobot de boter zacht kloppen.
Voeg de suikerfondant beetje per beetje toe. Blijf roeren.
Meng de witte chocolade toe en meng verder maar niet meer met de machine.
Voeg de advocaat toe en meng verder.
Laat even afkoelen tot onder de 30°C en giet de massa in de spuitzak.
Vul de vormen. Klop even met de vorm op tafel om de vulling evenredig te verspreiden. Blijf minstens 2 mm van de rand.
Zet in de frigo en laat de vulling flink afkoelen.
Afwerking
Overgiet de mallen met chocolade.
Schreep af met behulp van een paletmes.
Laat even staan en zet dan een 20-tal minuten in de frigo.
Haal de pralines uit de mal met 1 klopbeweging.
Serving: 8g | Calories: 47kcal
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade