Omelet natuur
Een omelet natuur is een gerecht gemaakt van eieren, gebakken in boter of olie tot een luchtige omelet, geserveerd zonder toevoegingen.
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Gang: Ontbijt
Keuken: Belgisch
Trefwoord: ei
Servings: 1
Calories: 234kcal
Zet de ovenplaat in de oven op de hoogste stand. Zet de grillstand op 180°C.
Vet een pan in met een beetje olie (of boter) en zet het vuur al op (hoog). Opgepast de pan moet geschikt zijn voor de oven.
Breek de eieren
Voeg de melk toe
Roer de eieren en de melk goed los.
Voeg peper en zout toe.
Giet het eiermengsel uit in de hete pan.
Verlaag het vuur (een beetje) en laat een goede minuut bakken.
Zet de pan in de oven zo hoog mogelijk. Ook hier is een minuutje voldoende. Hou het goed in de gaten want het kan "snel" gaan.
Rol de omelet op met behulp van een bakspaan.
Calories: 234kcal | Carbohydrates: 1.18g | Protein: 14.8g | Fat: 18.9g