Eenvoud met een kleine touch, snel klaar en bovenal lekker. Een omelet met shitake is een gerecht gemaakt van eieren, melk, fijngesneden shitake paddestoelen en eventueel andere groenten, gebakken in boter of olie tot een luchtige omelet.
Zet de ovenplaat in de oven op de hoogste stand. Zet de grillstand op 180°C.
Snij de shiitake (of champignons) brunoise (in blokjes van ongeveer een 1/2 centimer)
Snij de sjalot en de look zeer fijn.
Breek de eieren in een kom
Voeg de melk aan de eieren toe
Roer de eieren en de melk goed los.
Kruid het eimengsel met peper en zout
Het bakken
Doe de boter in de pan en zet op het vuur. Stoof de sjalot en look zacht aan.
Voeg de blokjes shiitake toe. Laat enkele minuten zacht aanbakken.
Giet en verdeel het eimengels in de pan. Best niet meer roeren tenzij het mengsel niet evenredig verdeeld is. Laat 1 minuut bakken. Het eimengsel mag bovenaan nog niet gestold zijn.
Voeg wat peterselie toe.
Zet de pan in de oven zo hoog mogelijk. Hou het goed in de gaten want het kan "snel" gaan. Ook hier is meestal een minuutje voldoende. Nu bakken we de bovenstaande laag van de omelet.
Door de grillfunctie van de oven te gebruiken bakken we sneller de bovenkant en verhinderen we dat je de pan te lang op het vuur moet zetten. Soms is dan een te bruine onderkant het resultaat.