Een snelle en gemakkelijke versie van klassieke mosselen met witte wijn, gemaakt met kant-en-klare mosselgroenten, kruiden en mosselsaus.
Totale tijd: 45 minutenminuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: mosselen, witte wijn
Servings: 4
Calories: 400kcal
Ingrediënten
5kgmosselen(super, jumbo of goudmerk)
250gmosselgroenten
3zakjesmosselkruiden
150gmosselsaus
250mlwitte wijn(droge)
Instructies
Spoel de mosselen goed af en verwijder eventuele kapotte schelpen.
Zet de mosselen onder water en voeg de eerste keer zout toe. Laat ze 5 minuten rusten. Laat het "vuil" water weglopen en begin opnieuw (zonder zout!).
Verhit een (of meerdere) grote pan op middelhoog vuur en laat een klontje boter smelten. Voeg de mosselgroenten toe en laat enkele minuten sudderen.
Voeg de mosselen toe, strooi de mosselkruiden erover en giet een flinke scheute witte wijn erover.
Zet het deksel op de pot en laat enkele minuten stoven.
Roer (of schud) af toe in de pot om de mosselen gelijkmatig te garen.
De mosselen zijn klaar als alle schelpen opengaan, dit kan tot 10 minuten duren.
Serveer direct met de mosselsaus.
Voedingswaarden
Calories: 400kcal
Variaties
Liever wat meer pit? Chilivlokken of sambal oelek kunnen daarvoor zorgen.
Tip
Lege mosselschelpen nemen veel plaats in beslag. Tijdens het eten kun je ruimte besparen door de lege mosselschelpen in elkaar te schuiven in plaats van ze los in de pot te gooien. Zo houd je het overzichtelijk en bespaar je plaats!Mosselschelpen ineenschuiven