Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Melo Cakes
Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte Melo Cakes met een knapperige bodem, zachte vulling en chocolade afwerking.
Totale tijd:
1
dag
dag
Gang:
Dessert
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
Belgische desserts, chocoladezoenen, Melo Cake
Porties:
90
st
calorieën:
75
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
Amandeldeeg
▢
250
g
bloem
▢
175
g
boter
▢
90
g
bloemsuiker
▢
30
g
amandelpoeder
▢
75
g
eieren
▢
1/2
vanille stok
▢
2
g
fleur de sel
Suikerwater voor vulling
▢
270
g
suiker
▢
80
g
water
▢
90
g
trimoline
Basis voor vulling
▢
20
g
gelatinepoeder
▢
100
g
water
▢
120
g
honing
(of trimoline)
▢
½
vanillestok
Afwerking
▢
Melk chocolade
(of fondant chocolade. Getempereerd! )
Instructies
Amandeldeeg
BLoem, boter, vanillen en zout mengen.
Voeg de rest van de grondstoffen toe.
Mengen tot een homogene massa
Laten opstijven in de koelkast.
Uitrollen tot 3mm dik en rondjes uitsteken van 4 cm doorsnede.
Afbakken op 210°C
Na afkoelen op een plateau met keukenpapier leggen.
Maak ze vast aan het keukenpapier met een beetje chocolade.
Strijk de bovenste laag in met wat chocolade en strijk open met een borstel
Vulsel
Laat het gelatinepoeder en water opstijven in de pot van de Kenwood.
Voeg na het opstijven van de gelatine de honing en de vanille toe aan de Kenwood pot.
Kook de suiker, water en trimoline tot 112°C.
Giet bij 112°C het suikermengsel bij de gelatine, vanille en honing.
Klop het mengsel onmiddellijk stevig op in de Kenwood totdat deze een stevige consistentie heeft. (kan meerdere minuten duren)
Doe het mengsel in een spuitzak (effen 10) en spuit het koekje aardig vol en rond.
Laat opstijfen in de frigo
Afwerking
Dompel de Melo Cakes vervolgens onder in gesmolten melkchocolade.
Voedingswaarden
Calories:
75
kcal
bron en inspiratie - Rudi Van Eenooge - CVO Gent - Cursus Eenvoudige Chocolade