Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Melo Cakes
Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte Melo Cakes met een knapperige bodem, zachte vulling en chocolade afwerking.
5
from 1 vote
Afdrukken
Pin
FB
X
Gang:
Dessert
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
Belgische desserts, chocoladezoenen, Melo Cake
Totale Tijd:
1
dag
dag
Porties:
90
st
Calorieën:
75
kcal
Ingrediënten
Amandeldeeg
250
gr
bloem
175
gr
boter
90
gr
bloemsuiker
30
gr
amandelpoeder
75
gr
eieren
1/2
vanille stok
2
gr
fleur de sel
Suikerwater voor vulling
270
gr
suiker
80
gr
water
90
gr
trimoline
Basis voor vulling
20
gr
gelatinepoeder
100
gr
water
120
gr
honing
of trimoline
½
vanillestok
Afwerking
Melk chocolade
of fondant chocolade. Getempereerd!
Werkwijze
Amandeldeeg
BLoem, boter, vanillen en zout mengen.
Voeg de rest van de grondstoffen toe.
Mengen tot een homogene massa
Laten opstijven in de koelkast.
Uitrollen tot 3mm dik en rondjes uitsteken van 4 cm doorsnede.
Afbakken op 210°C
Na afkoelen op een plateau met keukenpapier leggen.
Maak ze vast aan het keukenpapier met een beetje chocolade.
Strijk de bovenste laag in met wat chocolade en strijk open met een borstel
Vulsel
Laat het gelatinepoeder en water opstijven in de pot van de Kenwood.
Voeg na het opstijven van de gelatine de honing en de vanille toe aan de Kenwood pot.
Kook de suiker, water en trimoline tot 112°C.
Giet bij 112°C het suikermengsel bij de gelatine, vanille en honing.
Klop het mengsel onmiddellijk stevig op in de Kenwood totdat deze een stevige consistentie heeft. (kan meerdere minuten duren)
Doe het mengsel in een spuitzak (effen 10) en spuit het koekje aardig vol en rond.
Laat opstijfen in de frigo
Afwerking
Dompel de Melo Cakes vervolgens onder in gesmolten melkchocolade.
Voeding
Calories:
75
kcal
Notities
bron en inspiratie - Rudi Van Eenooge - CVO Gent - Cursus Eenvoudige Chocolade
Foto's