Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Fazantenborstfilet met Pastinaakpuree en Seizoensgroenten
Een verfijnd wildgerecht met cantharellen, spruitjes met spek en een rijke portsmaak.
Servings:
4
Ingrediënten
1x
2x
3x
Pastinaakpuree
▢
350
g
pastinaak
▢
150
g
aardappelen
▢
scheutje melk
▢
zout
(naar smaak)
▢
peper
(naar smaak)
▢
nootmuskaat
(naar smaak)
Fazantenborstfilet
▢
4
st fazantenborstfilet
▢
zout
(naar smaak)
▢
peper
(naar smaak)
Seizoensgroenten
▢
150
g
cantharel
(of hanenkam, girolle of dooierzwam)
▢
200
g
spruitjes
▢
50
g
spekblokjes
Portsaus
▢
1
teentje look
▢
1
takje rozemarijn
▢
2
takjes tijm
▢
250
ml
wildfond
▢
200
ml
porto
Instructies
Portsaus
Laat wildfond inkoken samen met een geplet teentje look, de tijm en rozemarijn.
Voeg de porto bij en laat verder inkoken tot de gewenste dikte of smaak.
Zeef de saus.
Pastiniaakpuree
Schil de aardappelen en de pastinaken.
Kook samen tot ze gaar zijn.
Giet af en laat even uitdrogen op het vuur om zo veel mogelijk vocht te laten verdampen.
Voeg een scheutje (warme) melk toe.
Gebruik een stamper om puree te maken.
Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Fazantenborstfilet
Kruid de filets met peper en zout
Bak 2 minuten langs beide kanten krokant en gaar dan verder op een zacht vuur tot ze gaar zijn.
Seizoensgroenten
Spoel de cantharellen goed af zonder ze in het water te laten liggen. Maak de spruitjes schoon, verwijder de buitenste blaadjes.
Smelt een klontje boter. Bak de cantharellen kort op middelhoog vuur kort voor het opdienen, kruid met peper en zout.
Kook de spruitjes gaar, daarna bak de spek kort op hoog vuur en voeg de gegaarde spruitjes toe.
Serveer
Gebruik een ring en maak een cirkel van de pastinaakpuree in het midden van het bord.
Vul aan met cantherelles en spruitjes met spek.
Snij de filet in stukjes en leg vooraan het bord.
Maak rondom een cirkel van saus.
Smakelijk!