Banketbakkersroom of Crème Pâtissière
Een veelzijdige banketbakkersroom die vaak gebruikt wordt als vulling voor gebak, taarten, éclairs en andere zoete lekkernijen.
Totale tijd: 20 minuten minuten
Gang: Dessert
Keuken: Frans
Trefwoord: banketbakkersroom, bbr, crème, banketbakkersroom
Calories: 120kcal
Breng 400 ml van de melk aan de kook met de suiker en vanillesuiker.
Meng in een aparte kom het ei met de resterende 100 ml melk en het puddingpoeder tot een glad mengsel.
Als de melk bijna kookt doe je al roerend een scheutje warme melk bij het eimengsel.
Giet het eimengsel langzaam bij de kokende melk, terwijl je goed roert met een garde om klontjes te voorkomen.
Blijf roeren op een laag vuur tot de crème dikker wordt.
Haal de pan van het vuur als je een dikke crème hebt en giet de crème in een schone kom. Bedek direct met vershoudfolie om velvorming te voorkomen.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en gebruik zoals gewenst.
Serving: 100g | Calories: 120kcal