Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Notes
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Mode de cuisson
Empêche ton écran de s’éteindre
Salade van tomaat, komkommer en feta
Een frisse mediterrane salade waarin tomaat, komkommer en feta samensmelten tot een perfect bijgerecht. De oregano geeft een kruidige toets die alles mooi samenbrengt.
Temps total:
30
minutes
minutes
Type de plat:
Accompagnement
Cuisine:
Méditerranée
Keyword:
feta, concombre, tomate
Servings:
4
Calories:
185
kcal
Matériel
▢
mengkom
▢
snijplank
▢
mes
▢
lepel of tang
om te mengen - op te scheppen
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
4
tomaten
▢
1
komkommer
▢
150
g
feta
▢
1
el
olijfolie
(extra vierge)
▢
1
tl
witte wijnazijn
(of citroensap)
▢
1
tl
oregano
(gedroogde )
▢
Peper
(naar smaak)
▢
Zout
(naar smaak (feta is al zout))
Instructions
Was de tomaten en snijd ze kwartes. Verwijder het binnenste en versnij in blokjes.
Was de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes
Snij de fetal in blokjes en verspreid over de groenten.
Meng in een kommetje de olijfolie met de azijn of het citroensap en de oregano.
Breng op smaak met peper en een beetje zout.
Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig.
Werk af met verse kruiden indien gewenst.
Optioneel
Meng met wat sla
Valeurs nutritionnelles
Portion:
1
portie
|
Calories:
185
kcal
|
Glucides:
5
g
|
Protéines:
8
g
|
Fat:
15
g
|
Lipides saturés:
6
g
|
Lipides trans:
1
g
|
Fibre:
1.5
g
💡
Tips
Voeg enkele zwarte olijven toe voor een authentieke Griekse toets.
Serveer goed gekoeld als bijgerecht bij gegrilde kip, lam of vis.
Laat de salade enkele minuten trekken zodat de smaken goed mengen.