Go Back Email Link
+ portions

Rode Bietenpuree

Een kleurrijke en smaakvolle rode bietenpuree waarin de aardse tonen van rode biet mooi samenkomen met de romigheid van aardappel. Heerlijk bij wild, konijn of varkensgebraad.
Temps total: 45 minutes
Type de plat: Accompagnement
Cuisine: Belge
Keyword: pomme de terre, betterave rouge
Servings: 4
Calories: 259kcal

Ingrédients
 

Optioneel

  • 1 tl mosterd (voor extra pit)
  • of
  • 1 scheutje appelazijn (voor frisheid)

Instructions

Rode bieten

  • Snij de rode bieten in blokjes en warm even mee op in een pannetje of in de microgolf (niet koud mengen).
  • Verwijder overtollig vocht. Mix de bieten kort of naar wens.

Aardappelen

  • Schil en kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn (ca. 20 min).
  • Giet de aardappelen af en laat even uitdampen.
  • Plet de aardappelen met de boter en melk tot een bijna smeuïge puree. Pas op rode bieten gemixt is best vochtig en dat moet er nog bij.

Afwerking

  • Voeg de bieten toe en meng goed.
  • Kruid af met peper, zout, nootmuskaat.

Optioneel

  • Wil je wat pit: voeg een theelepel mosterd toe.
  • Wil je wat frisheid: een paar druppels appelazijn doen wonderen.

Valeurs nutritionnelles

Portion: 1portie | Calories: 259kcal
QR Code linking back to recipe