Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Mode de cuisson
Empêche ton écran de s’éteindre
Meloen met ham
Een verfrissende en zomerse salade met een twist: de klassieke ham met meloen, verrijkt met tomaat, feta en abrikozen voor een extra smaakdimensie.
Temps total:
30
minutes
minutes
Type de plat:
Entrée
Cuisine:
Méditanien
Keyword:
jambon avec melon, salade d'été
Servings:
4
Calories:
320
kcal
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
8
plakjes
ham
(zoals Parmaham of Serrano)
▢
1
meloen
(Galia of Cantaloupe, in dunne schijfjes)
▢
2
tomaten
(in maantjes gesneden )
▢
150
g
feta
(in blokjes gesneden)
▢
4
abrikozen
(in maantjes gesneden (of gebruik gedroogde abrikozen))
▢
150
g
gemengde sla
(zoals rucola, veldsla, en spinazie)
▢
2
el
olijfolie
▢
1
el
balsamicoazijn
▢
Zout
(naar smaak)
▢
Peper
(naar smaak)
Optioneel
▢
1
focaccia
Instructions
Was en droog de sla. Verdeel de sla gelijkmatig over de borden. Kruid met peper en zout.
Versnij de meloen in maantjes. Leg Verdeel de meloenschijfjes gelijkmatig over de salade.
Rol de plakjes ham op en leg ze op het bord.
Leg de tomatenmaantjes en abrikozenmaantjes er decoratief bij.
Strooi de fetablokjes over de salade.
Besprenkel de balsamcio crème over de salade.
Indien geen voorgerecht kan je een paar sneetjes focaccia toevoegen
Valeurs nutritionnelles
Calories:
320
kcal
Variaties:
Je kan deze salade met Galia of Cantaloupe maken.
Als extra crunch kan je gaan voor een handvol geroosterde pijnboompitten of granaatappelpitjes.
Niet alleen feta, maar ook mozarella en buratta of parmezaanse kaas kan hier gebruikt worden.
Ook de dressing kan anders, een honingdressing of een klassieke vinaigrette kan en zelfs pesto.