Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Instruction Images
Notes
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Knapperige Wortelsalade met Rozijnen en Appel
Een frisse combinatie van zoete wortels, sappige appelstukjes en gouden rozijnen, afgemaakt met een lichte honing-appelazijn vinaigrette. Perfect als snel en gezond bijgerecht.
Temps total:
15
minutes
minutes
Type de plat:
Accompagnement
Cuisine:
Européen, Moderne
Keyword:
sain, salade de carottes
Servings:
4
Calories:
150
kcal
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
4
wortelen
(geschild en geraspt)
▢
1
appel
(klokhuis verwijderd en in kleine blokjes gesneden)
▢
50
g
rozijnen
▢
1
el
appelciderazijn
▢
1
el
honing
▢
1
el
olijfolie
▢
zout
(naar smaak)
▢
peper
(naar smaak)
Instructions
In een grote mengkom combineer je de geraspte wortels, appelblokjes en rozijnen.
In een kleine kom, meng de appelciderazijn, honing en olijfolie tot een gladde dressing.
Giet de dressing over de wortel-appelmix en roer goed door zodat alles goed bedekt is.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de salade minstens 5 minuten intrekken voordat je deze serveert, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Smakelijk
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
Varianten:
Voeg wat gedroogde cranberries of rozijnen toe voor een zoetere versie.
Voor een mediterrane twist, voeg wat fijngehakte munt toe in plaats van peterselie.
Afbeeldingen op
deze
pagina werden zorgvuldig gemaakt met behulp van AI.