Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Nutrition Label
Smaller
Normal
Larger
Mode de cuisson
Empêche ton écran de s’éteindre
Banketbakkersroom of Crème Pâtissière
Een veelzijdige banketbakkersroom die vaak gebruikt wordt als vulling voor gebak, taarten, éclairs en andere zoete lekkernijen.
Temps total:
20
minutes
minutes
Type de plat:
Dessert
Cuisine:
Français
Keyword:
crème pâtissière, bbr, crème, crème pâtissière
Calories:
120
kcal
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
500
ml
melk
▢
90
g
suiker
▢
1
ei
▢
45
g
puddingpoeder
(of maïzena)
▢
1
zakje
vanillesuiker
Instructions
Breng 400 ml van de melk aan de kook met de suiker en vanillesuiker.
Meng in een aparte kom het ei met de resterende 100 ml melk en het puddingpoeder tot een glad mengsel.
Als de melk bijna kookt doe je al roerend een scheutje warme melk bij het eimengsel.
Giet het eimengsel langzaam bij de kokende melk, terwijl je goed roert met een garde om klontjes te voorkomen.
Blijf roeren op een laag vuur tot de crème dikker wordt.
Haal de pan van het vuur als je een dikke crème hebt en giet de crème in een schone kom. Bedek direct met vershoudfolie om velvorming te voorkomen.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en gebruik zoals gewenst.
Valeurs nutritionnelles
Portion:
100
g
|
Calories:
120
kcal