Go Back Email Link

Banketbakkersroom of Crème Pâtissière

Een veelzijdige banketbakkersroom die vaak gebruikt wordt als vulling voor gebak, taarten, éclairs en andere zoete lekkernijen.
Temps total: 20 minutes
Type de plat: Dessert
Cuisine: Français
Keyword: crème pâtissière, bbr, crème, crème pâtissière
Calories: 120kcal

Ingrédients
 

Instructions

  • Breng 400 ml van de melk aan de kook met de suiker en vanillesuiker.
  • Meng in een aparte kom het ei met de resterende 100 ml melk en het puddingpoeder tot een glad mengsel.
  • Als de melk bijna kookt doe je al roerend een scheutje warme melk bij het eimengsel.
  • Giet het eimengsel langzaam bij de kokende melk, terwijl je goed roert met een garde om klontjes te voorkomen.
  • Blijf roeren op een laag vuur tot de crème dikker wordt.
  • Haal de pan van het vuur als je een dikke crème hebt en giet de crème in een schone kom. Bedek direct met vershoudfolie om velvorming te voorkomen.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur en gebruik zoals gewenst.

Valeurs nutritionnelles

Portion: 100g | Calories: 120kcal
QR Code linking back to recipe