Advocaat maken
Maak indruk op je gasten of verwen jezelf met deze rijke en romige zelf gemaakte advocaat, rechtstreeks uit de keukenles. Een perfecte balans tussen zoet en sterk, met de mogelijkheid om te variëren met je favoriete likeuren.
Temps total: 30 minutes minutes
Type de plat: Apéritif, Dessert
Keyword: avocat, liqueur d'œuf, lait de poule
Servings: 8
Calories: 380 kcal
Mix de eidooiers, hele eieren, suiker, en vanille tot het mengsel licht en luchtig is en een witte kleur heeft.
Voeg geleidelijk de alcohol toe aan het eimengsel, terwijl je blijft mixen.
In een aparte kom, kort de room mixen tot deze lichtjes dikker wordt, maar nog steeds vloeibaar.
Voeg de gemixte room toe aan het eier-alcoholmengsel en mix het geheel nog kort door.
Giet de advocaat in steriele flessen en laat afkoelen.
Gezien het suiker-en de alcoholgehalte kan deze lang bewaard worden. Mag maar hoeft niet in de koelkast.
Portion: 100 ml | Calories: 380 kcal | Carbohydrates: 34 g | Protéines: 4 g | Fat: 22 g
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Pralines