Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Zomerse Italiaanse Salade
Een harmonie van prosciutto, verse perzik, en Parmezaan (of Feta) op een bedje van rucola, afgemaakt met een zoete balsamico crème.
Total Time:
10
minutes
minutes
Course:
Starter
Cuisine:
Italian
Keyword:
peach, arugula
Servings:
4
Calories:
253
kcal
Ingredients
1x
2x
3x
▢
120
g
prosciotto
(of andere ham naar wens)
▢
100
g
rucola
▢
parmezaanse kaas
(geraspt of schilfers (of feta blokjes))
▢
2
st
perzik
▢
balsamico crème
▢
4
el
pijnboompitten
▢
vinaigrette naar keuze
((optioneel))
Instructions
Serveren
Was de rucola en laat deze goed uitlekken of droog met een slacentrifuge.
Snijd de verse perziken in dunne schijfjes.
Schaaf dunne plakjes of vlokken van de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf of rasp.
Voorbereiden:
Was de rucola en laat deze goed uitlekken of droog met een slacentrifuge.
Snijd de verse perziken in dunne schijfjes.
Schaaf dunne plakjes of vlokken van de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf of rasp.
Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en zet ze opzij.
Opbouwen van de salade:
Leg een bedje van rucola op elk bord (optioneel vinaigrette toevoegen).
Drapeer de prosciutto artistiek over de rucola.
Verdeel de perzikschijfjes gelijkmatig over de prosciutto.
Strooi de geschaafde Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten over het geheel.
Afmaken:
Drizzle een royale hoeveelheid balsamico crème over de salade.
Optioneel: voor extra flair, voeg wat geroosterde pijnboompitten of een lichte citroen-olijfolie vinaigrette toe.
Serveren:
Dien onmiddellijk op, zodat alle ingrediënten vers en knapperig blijven.
Geniet van de harmonieuze combinatie van smaken!
Voedingswaarden
Calories:
253
kcal
|
Carbohydrates:
25.3
g
|
Protein:
9.6
g
|
Fat:
13.6
g
|
Sugar:
21.7
g