Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Witloofsalade
Een snel en simpel bijgerecht met witloof en mayonaise. Fris en knapperig!
Course:
Side dish
Cuisine:
Belgian
Keyword:
potato salad, chicory
Servings:
4
personen
Calories:
150
kcal
Ingredients
1x
2x
3x
▢
4
stronken witloof
▢
3
el mayonaise
▢
1
el citroensap
▢
peper
(naar smaak)
▢
zout
(naar smaak)
Instructions
Snijd het harde uiteinde van de witloofstronken af, snij in 2 over de lengte enverwijder de bittere kern.
Snijd de witloof in dunne reepjes.
Meng in een kom de mayonaise met het citroensap, peper en zout.
Voeg de gesneden witloof toe aan de kom en meng goed door de mayonaise.
Laat even kort rusten in de koelkast voor een frisse smaak.
Voedingswaarden
Serving:
1
portie
|
Calories:
150
kcal
Tips
Je kan een rijkere witloofsalade maken door noten of appels toe te voegen.
Je kan mayonaise (gedeeltelijk) vervangen door yoghurt om een lichtere versie te hebben.