Go Back
Email Link
Drucken
Recipe Image
Notizen
Nährwerte Beschriftung
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kochmodus
Verhindere, dass dein Bildschirm ausgeht
Romige Prei met een Vleugje Mosterd en Witte Wijn
Traditionele prei in een rijke bechamelsaus, verrijkt met subtiele smaakmakers. De harmonie van mosterd en witte wijn geeft een verfijnde draai aan deze Belgische klassieker.
Vorbereitungszeit:
10
Minuten
Minuten
Zubereitungszeit:
30
Minuten
Minuten
Gesamtzeit:
40
Minuten
Minuten
Gericht:
Beilage
Küche:
Belgisch
Keyword:
Béchamelsauce, Lauch
Servings:
4
Calories:
275
kcal
Zutaten
1x
2x
3x
Prei
▢
4
stammen
prei
(gewassen en in ringen gesneden)
▢
20
g
boter
(voor de prei)
▢
2
laurierblaadjes
▢
3
takjes
verse tijm
▢
zout en peper
(naar smaak)
▢
1/2
glas
water
Bechamel saus
▢
40
g
bloem
▢
40
g
boter
(voor de saus)
▢
400
ml
melk
▢
100
ml
droge witte wijn
▢
1
kl
Dijon mosterd
▢
Zout en peper naar smaak
▢
snufje
nootmuskaat
(optioneel)
▢
geraspte kaas
(optioneel)
Anleitung
Voor de prei:
Smelt 20g boter in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de prei, tijm, en laurierblaadjes toe. Voeg het water toe en laat sudderen tot de prei zacht is, ongeveer 15-20 minuten.
Verwijder de tijm takjes en laurierblaadjes.
Voor de bechamelsaus:
Smelt 50g boter in een aparte pan op middelhoog vuur.
Voeg de bloem toe en roer goed, bak dit mengsel 2 minuten.
Giet de witte wijn en melk geleidelijk erbij, blijf roeren tot je een gladde saus hebt.
Voeg de mosterd toe en breng op smaak met zout, peper, en eventueel een snufje nootmuskaat.
Samenvoegen:
Voeg de gestoofde prei toe aan de bechamelsaus en meng goed.
Nährwerte
Calories:
275
kcal
Serveer warm, eventueel met wat extra kaas eroverheen gestrooid.
Perfect als bijgerecht bij een stukje vlees of vis, in mijn geval was dit met bloemkoolpuree en braadworst