Go Back
Email Link
Drucken
Recipe Image
Kochutensilien
Notizen
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Crêpes suzette
Dunne pannenkoeken geserveerd met een geflambeerde sinaasappel-botersaus en sinaasappellikeur
Gericht:
Dessert
Küche:
Französisch
Keyword:
Pfannkuchen
Portionen:
4
Materiaal
▢
1 pan perfect voor 4 gevouwen pannenkoeken
Zutaten
1x
2x
3x
▢
20
g
boter
▢
4
dunne pannekoeken
▢
4
el
suiker
▢
1
dl
Cointreau
((of Grand Marnier of Mandarine Napoléon))
▢
1
appelsien
(geperst)
▢
4
bollen
vanille ijs
Anleitungen
Vouw 4 dunne pannenkoeken in vieren. Bestrooi met suiker
Smelt een klontje boter in de pan
Leg de 4 pannenkoeken met de bestrooide suikerkant naar onder. Doelstelling is dat de suiker karameliseert en dus moet het vuur best hoog staan.
Bestrooi de bovenkant met suiker en draai om
Giet de alcohol over de pannenkoeken en flambeer
Voeg het fruitsap toe als het vuur gedoofd is. Laat wat koken.
Serveer met een bolletje vanille ijs
Afbeeldingen op
deze
pagina werden zorgvuldig gemaakt met behulp van AI.