Go Back
Email Link
Drucken
Recipe Image
Instruction Images
Nährwerte Beschriftung
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Aardappelsalade
Verkoelende aardappelsalade, perfect voor warme zomerdagen!
Zubereitungszeit:
1
Stunde
Stunde
1
Stunde
Stunde
30
Minuten
Minuten
Gericht:
Beilage
Küche:
Europäisch
Keyword:
Kartoffelsalat
Servings:
5
Calories:
400
kcal
Zutaten
1x
2x
3x
▢
1
kg
vastkokende aardappelen
▢
1
eierdooier
▢
1
tl
mosterd
▢
150
ml
olie
(soort naar smaak)
▢
1/2
ui
(groot, fijngesneden)
▢
1
el
Worcestershiresaus
▢
verse kruiden
(gemengd bvb peterselie, bieslook, ..., fijngehakt)
▢
Peper
(naar smaak)
▢
Zout
(naar smaak)
Anleitungen
Aardappelen
Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in even grote stukken (niet te klein).
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Dressing
Doe de eierdooier in een kommetjes.
Voeg de mosterd toe.
Voeg al roerend de olie toe en dit tot je een lichte mayonaise krijgt.
Voeg de worchestersaus toe.
Kruid af met peper en zout.
Versnipper de ui en de kruiden, voeg toe aan de dressing.
Afwerking
Versnij de afgekoelde aardappelen in stukken indien gewenst.
Meng de dressing onder de afgekoelde aardappelen.
Zet nog 30 minuten in de frigo.
Smakelijk.
Voedingswaarden
Serving:
1
g
|
Calories:
400
kcal