Ga terug Email Link
+ servings

Salade met Geitenkaas, Appel en Walnoten

Een frisse, zomerse salade met zachte geitenkaas, krokante walnoten, dunne schijfjes appel en een zoete balsamicodressing. Perfect als lunch of licht voorgerecht.
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4
Calories: 307kcal

Ingrediënten
 

  • 150 g veldsla
  • 1 appel (bijv. Jonagold of Pink Lady, in dunne schijfjes)
  • 120 g geitenkaas (zachte, in plakjes)
  • 50 g walnoten
  • 2 el honing
  • 2 el balsamicocrème (voor garnering)
  • Peper (naar smaak)
  • Zout (naar smaak)

Instructies

  • Was en droog de veldsla. Snijd de appel in dunne schijfjes.
  • Verdeel de veldsla over de borden. Schik de appelschijfjes mooi rond de sla.
  • Leg de plakjes geitenkaas op de sla. Strooi de walnoten erover.
  • Druppel honing over de geitenkaas. Werk af met een paar strepen balsamicocrème. Kruid licht met peper en zout.
  • Serveer onmiddellijk, zo blijft de appel fris en de kaas zacht.

Voedingswaarden

Calories: 307kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 9g | Fat: 22g | Fiber: 3g

Opmerkingen en varianten:

  • 🍯 Geen fan van honing? Probeer agavesiroop of een beetje ahornsiroop.
  • 🥗 Liever wat extra bite? Voeg wat croutons of geroosterde pijnboompitten toe.
  • 🍏 Gebruik gerust een mix van rode en groene appels voor kleurvariatie.
  • 🧀 Fan van warm? Leg de geitenkaas kort onder de grill voor een lauwwarme versie.
QR Code linking back to recipe