Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Marsepein
Marsepein is een zoete lekkernij gemaakt van amandelen en suiker, vaak gebruikt in gebak of als snoepgoed. Het zelf maken van marsepein is eenvoudig en vereist slechts enkele ingrediënten.
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
200
g
amandelpoeder
▢
200
g
bloemsuiker
▢
2
eiwitten
▢
1
dopje
amandelextract
(komt overeen met enkele druppels)
Instructies
Zet 2 eiwitten klaar in een kommetje en roer ze los.
Meet de bloemsuiker en het amandelpoeder af en zorg ervoor dat ze volledig brokjesvrij zijn door ze te zeven of goed te mengen.
Doe de bloemsuiker en het amandelpoeder samen in een kom en meng goed.
Voeg ongeveer 2/3 van het losgeklopte eiwit toe aan het droge mengsel.
Meng goed tot een stevige, kneedbare massa.
Is het mengsel te droog? Voeg voorzichtig wat extra eiwit toe, telkens in kleine hoeveelheden.
Let op: je hoeft niet altijd alle eiwitten te gebruiken. Stop zodra de gewenste consistentie is bereikt.
Kneed de marsepein kort tot een gladde bol of staaf.
Wikkel in plasticfolie en laat een nachtje rusten in de koelkast voordat je het gebruikt.