Leg de vleeswaren (viande séchée, ham, coppa, en saucisson) netjes op een groot bord of plank. Probeer een mooi patroon te maken door de verschillende soorten vlees af te wisselen.
Leg de plakjes kaas op het bord naast het vlees. Zorg dat er voor iedereen een mooie selectie is.
Voeg kleine hoopjes cornichons en zilveruitjes toe aan het bord. Dit geeft een frisse, zure smaak die goed past bij het zoute vlees en de kaas.
Serveer met plakjes vers roggebrood of stokbrood. Voeg eventueel wat boter toe voor een romige touch.
Voedingswaarden
Calories: 450kcal
Varianten
Voeg ook schijfjes tomaat of radijsjes of gedroogde abrikoos toe voor wat extra kleur en smaak.
Voor een extra Zwitserse toets kun je het gerecht serveren met een glaasje Fendant (een Zwitserse witte wijn) of een rode Dôle.
Deze versie van het recept is geïnspireerd op mijn vakantie ervaring. De profiel foto van het gerecht toont het zoals geserveerd in restaurant Les Bisses in Haute-Nendaz Zwitserland, waar ik tijdens mijn vakantie heb genoten van hun authentieke Assiette Valaisanne. Ook in Les Chottes heb ik genoten van dit gerecht. Zie foto hieronder. Assiette Valaisanne Les Chottes