Haal het vlees tijdig uit de frigo en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Breng de varkenshaasjes op smaak met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de varkenshaasjes aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2 minuten per kant.
Voeg de fijngehakte knoflook en tijmblaadjes toe (indien gewenst) en bak nog eens 1 minuut.
Bedek het vlees met alumniumfolie zodanig dat het niet uitdroogd. Plaats de pan met de varkenshaasjes in de voorverwarmde oven en bak 15-20 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Gebruik eventueel een vleesthermometer om de kerntemperatuur te controleren.
Haal de pan uit de oven en voeg de boter toe. Laat de boter smelten en bedruip de varkenshaasjes ermee.
Laat het vlees 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Tijdens het rusten zal de kerntemperatuur nog iets stijgen - 63°C voor medium rare en 70°C voor medium.
Snijd de varkenshaasjes in plakjes en serveer direct.