Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Notes
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Suikerwater
Een eenvoudige oplossing van suiker en water, perfect als basis voor siropen of drankjes
Temps de cuisson:
10
minutes
minutes
Temps total:
1
heure
heure
Keyword:
sucre, l'eau
Servings:
1
l
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
500
g
suiker
▢
500
g
water
Instructions
Giet het water en de suiker in een steelpan.
Zet de pan op een middelhoog vuur en roer totdat de suiker volledig is opgelost.
Het mengsel hoeft niet te koken, het is voldoende om te verwarmen totdat alle suiker opgelost is.
Laat het suikerwater afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het verder gebruikt.
Na afkoelen kan je dit in een fles gieten en bewaren.
Tips
In functie van de toepassing kan je dit meer/minder zoet maken door de hoeveelheid suiker aan te passen.
Suikerwater kan verrijkt worden met aromaten zoals vanillesuiker, sinaasrasp, rozenwater, munt, ...