Heerlijke eenpersoonstaartjes met spruitjes, perfect als bijgerecht of lichte maaltijd. Gemaakt met overgebleven ingrediënten van spruitjes en bladerdeeg.
Total Time: 40 minutesminutes
Course: Main course, Snack
Cuisine: Belgian, French
Keyword: quiche, sprouts
Servings: 2personen
Calories: 350kcal
Materiaal
2 taartvormen voor 1 persoon
Ingredients
restje bladerdeeg(voldoende om twee eenpersoonstaartjes te maken)
Vet de eenpersoonstaartvormpjes lichtjes in. Bekleed elk vormpje met een restje bladerdeeg. Zorg ervoor dat de randen goed bedekt zijn en prik enkele gaatjes in de bodem met een vork.
Verdeel de 100 g spruitjes in kwartjes gesneden over de bladerdeegbodems.
Klop de 2 eieren los met de 2 el room en breng op smaak met peperzout en Oregano.
Giet het eimengsel over de spruitjes in de vormpjes.
Bak de mini-quiches 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant goudbruin is en het eimengsel stevig is.
Laat de quiches even afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt en serveert.