Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Pompoensoep met kurkuma en komijn
Een eenvoudige, kruidige pompoensoep met een heerlijke warme smaak dankzij kurkuma en komijn.
Total Time:
40
minutes
minutes
Course:
Soup
Cuisine:
Flemish
Keyword:
butternut, pumpkin
Servings:
8
Calories:
140
kcal
Ingredients
1x
2x
3x
▢
1
klontje
boter
(of olijfolie)
▢
2
uien
▢
1
butternutpompoen
▢
4
wortels
▢
2
l
groentebouillon
▢
kurkuma
(naar smaak (1 tl))
▢
komijn
(naar smaak (1 tl))
▢
3
blaadjes
laurier
▢
1
takje
tijm
▢
Peper
(naar smaak)
▢
Zout
(naar smaak)
Instructions
Snijd de ui en stoof glazig aan in een beetje boter of olijfolie
Snijd de pompoen en wortels in grove stukken.
Doe alles in een grote pot en voeg de groentebouillon toe.
Voeg kurkuma, komijn, peper en zout toe. Voeg ook de laurier en tijm toe.
Laat 30 minuten zachtjes koken tot de groenten goed gaar zijn.
Verwijder laurier en tijm. Gebruik een staafmixer om de soep glad te mixen.
Proef en kruid bij indien nodig.
Voedingswaarden
Calories:
140
kcal
Tips & varianten
Werk af met een scheutje
kokosmelk
voor extra romigheid.
Voeg wat
geroosterde pompoenpitten
toe voor een crunchy bite.
Een snuifje
cayennepeper
geeft een pittige toets.