Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Pasta met Broccoli en Pancetta
Een eenvoudig maar heerlijk gerecht met romige saus, pancetta, en beetgare broccoli. Perfect voor een snelle en smaakvolle doordeweekse maaltijd.
Total Time:
45
minutes
minutes
Course:
Main course
Cuisine:
Italian
Keyword:
broccoli, pancetta, Parmesan cheese, pasta
Servings:
4
Calories:
600
kcal
Materiaal
▢
1
kookpot
voor het koken van de pasta
▢
1
stoommandje
voor het stomen van de broccoli
▢
1
braadpan
groot - voor pancetta, saus, afwerking
▢
1
vergiet
om de pasta af te gieten
▢
1
snijplank
▢
1
mes
▢
1
spatel
▢
1
maatbeker
voor het afmeten van bouillon en room
▢
1
knoflookpers
▢
1
rasp
om de parmezaanse kaas te raspen
Ingredients
1x
2x
3x
▢
400
g
tagliatelle
▢
2
dl
groentebouillon
▢
1
el
tomatenpuree
▢
2
broccoli's
(in roosjes gesneden)
▢
200
g
pancetta
(in blokjes)
▢
1
teentje knoflook
(fijngehakt)
▢
100-150
ml
room
▢
Parmezaanse kaas
(voor afwerking)
▢
peper
(zwarte, optioneel)
▢
chilivlokken
(optioneel)
Instructions
Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Giet af en houd even apart.
Stoom of kook de broccoli kort tot beetgaar.
Bak de pancetta in een grote pan op middelhoog vuur tot deze knapperig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door.
Schenk de groentebouillon erbij en laat even sudderen.
Voeg de room toe en laat het geheel een paar minuten zachtjes inkoken tot de saus iets dikker wordt.
Voeg de broccoli en de gekookte tagliatelle toe aan de saus en roer alles goed door zodat de pasta en broccoli bedekt zijn met de romige saus.
Breng op smaak met zwarte peper en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal