Go Back
Email Link
Drucken
Recipe Image
Instruction Images
Notizen
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
IJstaart van parfait Triple Sec met sinaasappel en een marsepein omhelzing
Een verfijnde parfait met de subtiele smaak van Triple Sec en een schitterende afwerking met marsepein. Perfect voor een feestelijk diner of speciale gelegenheid!
Zubereitungszeit:
30
Minuten
Minuten
6
Stunden
Stunden
Gesamtzeit:
6
Stunden
Stunden
30
Minuten
Minuten
Gericht:
Dessert
Küche:
Französisch
Keyword:
parfait, triple sec
Servings:
8
Zutaten
1x
2x
3x
Parfait
▢
8
eigelen
▢
120
g
suiker
▢
80
g
water
▢
30
g
Triple Sec
(likeur)
▢
300
g
slagroom
▢
1
sinaasappel
(fijn geraspte schil)
Afwerking
▢
150
ml
slagroom
▢
1
tl poedersuiker
▢
sinaasappel
(fijn geraspte schil)
Anleitungen
Verzamel de nodige hulpmiddelen en alle ingrediënten
Slagroom Kloppen
Klop de slagroom tot deze net stevig is (lobbig maar nog luchtig, niet te stijf).
Pâte à Bombe Voorbereiden
Doe de suiker en het water in een steelpannetje en zet op het vuur.
Doe de eigelen in de mengkom.
Als de suikersiroop 110°C is start met het mengen van de eigelen. Laat de suikersiroop ondertussen nog verder opwarmen tot 118°C.
Samenvoegen met Eigelen
Giet de hete suikersiroop in een dun straaltje bij de kloppende eigelen. Zorg ervoor dat je blijft kloppen om stolling te voorkomen.
Voeg de geraspte sinaasappelschil en de Triple Sec toe.
Blijf kloppen totdat het mengsel dikker wordt en op kamertemperatuur is afgekoeld. Dit is je pâte à bombe.
Samenstellen van de Parfait
Spatel de afgekoelde pâte à bombe voorzichtig door de slagroom. Doe dit in delen en zorg dat je de luchtigheid behoudt.
Giet het mengsel in een diepvriesbestendige vorm of ijsvorm en dek af met plasticfolie.
Invriezen
Plaats de parfait in de vriezer voor minimaal 4-6 uur, bij voorkeur een hele nacht.
Marsepein Voorbereiden
Rol de marsepein uit met het gewenste motief van een matje. Vorm deze later rond de parfait als decoratieve afwerking.
Slagroomafwerking
Klop vlak voor het serveren de 150 ml slagroom samen met de poedersuiker tot stevige pieken.
Voeg wat fijn geraspte sinaasappelschil toe voor een frisse toets.
Spuit de slagroom langs de onderrand van de parfait om de open ruimte op te vullen en een elegante afwerking te geven.
Serveren
Haal de parfait ongeveer 10-15 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Ontvorm de parfait en breng de voorbereide marsepein eventueel aan rond de zijkanten.
Versier verder met wat extra sinaasappelzeste of een dun plakje sinaasappel.
Tips
Voorbereidingstip
: Je kunt de marsepein al eerder klaarmaken en luchtdicht bewaren, zodat je deze snel kunt aanbrengen voor het serveren.
Variatie
: Vervang de Triple Sec door Grand Marnier voor een intensere sinaasappelsmaak of kies voor een andere likeur zoals Cointreau.