Rijst met spruiten en kip in teriyaki

on

Rijst met spruiten en kip in teriyaki

Een lekker zoet kip waar de spruitjes even zijn meegebakken. Is dit een manier om onze kinderen spruiten te leren eten?
3 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4
calorieën 459 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

Het vlees

  • Versnij de kip in blokjes
  • Voeg aan de kippenblokjes een lepel zoete soja olie toe en 3 lepels teriyaki. Voeg 1 à 2 eetlepels limoensap toe. Laat even inwerken.

De spruitjes

  • Snij het kontje van de spruiten. Maak ook een snede in de harde kern onderaan.

Koken en bakken

  • Kook de spruiten gaar in gezouten water.
  • Zet een pot water met een kippenbouillonblokje op voor de rijst,
  • Bak de kippenblokjes met de marinade in een pan met klontje boter.

Nutrition

Calories: 459kcalCarbohydrates: 69gProtein: 39gFat: 11g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept